TILANNEHUONE

Rinteen paita kattoon – Saros ja Granlund isossa roolissa

25.02.2022 07:53

Rinteen paita kattoon – Saros ja Granlund isossa roolissa

Pekka Rinne pelasi Nashville Predatorsin paidassa 15 kautta.@AOP

NHL

Nashville Predators jäädytti legendaarisen suomalaismaalivahtinsa Pekka Rinteen pelipaidan numero 35 torstaina ennen ottelua Dallas Starsia vastaan.

Rinteen numero ja paita on ensimmäinen, jonka Nashville on jäädyttänyt ja nostanut kattoon 23 vuotisen historiansa aikana. Rinne pelasi Nashvillessa koko 15 kautta kestäneen NHL-uransa. Hän oli Nashvillen kahdeksannen kierroksen varaus kauden 2004 varaustilaisuudessa. 39-vuotias Rinne jäi eläkkeelle viime kauden päättyessä. Kunnioitus Rinnettä kohtaan on Nashvillessä jättimäistä. Hän saa vielä patsaan Predators-hallin ulkopuolelle ja Nashvillen eläintarha nimesi vuohen pelaajan mukaan.

”Tämä on ollut iso muutos elämässäni, sellainen U-käännös. Täysin eri polku”, Rinne kuvailee The Tenneseanille elämäänsä.

”Vaikka oli henkisesti valmistautunut tähän, poikani auttoi paljon eläköitymispäätöksen kanssa. Kaikki, joilla on lapsia tietävät, että he vaativat paljon aikaa ja sitoutumista, joten tämä on ollut erittäin tärkeää. Nautin isänä olosta ja tästä erilaisesta elämästäni”, Rinne jatkoi.

”Kiekossa jokainen vuosi toistaa itseään ja kaikki on niin keskittynyttä vain jääkiekkoon. Sitä on itse keskittynyt vain siihen uraansa. Nyt voin ottaa askeleen taaksepäin siitä ja olla vapaa.”

Predators voitti illan ottelussa Dallasin voittomaaleilla 2-1. Predatorsin maalia vartioi mantelinperijä Juuse Saros, joka teki 27 torjuntaa. Ottelun voittorankkarin vetäisi tilanteelle sopivasti Mikael Granlund.