TILANNEHUONE

Ristolainen osui – Carolina pudotuspeleihin

24.03.2023 07:47

Ristolainen osui – Carolina pudotuspeleihin

Flyers-puolustaja Rasmus Ristolainen on tehnyt tällä kaudella kolme maalia.©AOP

NHL

Philadelphia Flyersin Rasmus Ristolainen teki kauden kolmannen maalinsa ylivoimalla ja toisen erän viimeisillä sekunneilla ottelussa Minnesota Wildia vastaan. Maali tasoitti ottelun 3–3:een. Ottelu venyi lopulta rankkareille ja niillä James van Riemsdykin rysty ratkaisi matsin Flyersille. Kotivoitto tuli lukemin 5–4(1-1,2-2,1-1,0-1). Voitto oli päävalmentaja John Tortorellan uran 700:s. Flyersille se oli toinen voitto tällä viikolla.

Carolina Hurricanesin Sebastian Aho teki 1–0-maalin NY Rangersia vastaan, mutta sinipaidat vei matsin osumin 2–1 (1-0,0-1,0-1). Vähämaalisessa koitoksessa Artemi Panarinin ja Adam Foxin osumat ratkaisivat. Carolina varmisti kuitenkin paikkansa pudotuspeleissä. Carolina etenee kevään peleihin nyt viidettä kertaa peräkkäin.

Nashville Predatorsin Juuse Saros torjui 27 kiekkoa ja Predators voitti kotonaan Seattle Krakenin lopulta voittomaalikisassa 2–1(0-1,1-0,0-0,1-0). Varsinaisella peliajalla onnistuivat Krakenin Daniel Sprong 1–0 ja Nashvillen Kiefer Sherwood 1–1. Rankuilla onnistuivat Predatorsin Matt Duchene ja Philip Tomasino. Saros ei päästänyt rankkumaalia selkänsä taakse ja hänet nimettiin taas ottelun tähdistöön. Voitto on Nashvillelle toinen peräkkäinen.

Florida Panthersin Aleksander Barkov syötti yhden maalin ottelussa Toronto Maple Leafsia vastaan. Leafs vei kuitenkin Panthersia Sunrisessa maalein 6–2(1-1,3-1,2-0). Leafsin Auston Matthews iski kaksi maalia. Florida on nyt hävinnyt kaksi viimeistä otteluaan kolmen voittoputken jälkeen. Molemmat tappiot ovat tulleet kuudella maalilla.

”Emme pelanneet tarpeeksi hyvin puolustusalueella ja annoimme heille mahdollisuuksia. He ovat erittäin taitava joukkue. Lisäksi heidän ylivoimansa on liigan parasta”, Barkov veti matsia lehdistölle yhteen. Toronto teki tosin vain yhden yv-maalin ottelussa. Mahdollisuuksia oli neljä.