TILANNEHUONE

Ronaldo-kohut piinaavat taas Portugalia

06.12.2022 07:14

Ronaldo-kohut piinaavat taas Portugalia

Lisää treeniä. Sveitsi vastassa.©AOP

Jalkapallon MM2022

Portugali valmistautuu ensimmäiseen MM-pudotuspeliinsä Sveitsiä vastaan jälleen Ronaldo-kohujen saattelemana.

Ikoninen pelaaja häipyi Etelä-Korea-ottelusta vaihtoon huudellen jotain jollekin ja siitä nousi iso häly, että mitä sanottiin ja kenelle. Sitten Marca uutisoi myös Ronaldon uudesta ja hulppeasta pelaajasopimuksesta Saudi-Arabian al Nassrin kanssa. Lisäksi Ronaldon rooli joukkueessa on ollut iso puheenaihe. Portugalilaislehti A Bola oli jopa kysynyt lukijoiltaan kuuluuko Ronaldo avaukseen enää Sveitsi-ottelussa. Vain 30 prosenttia vastaajista sanoi kyllä.

Päävalmentaja Fernando Santos haluaisi tietysti keskittyä peliin, ei nettikyselyihin – edes lehdistötilasuudessa.

”En lue tuon kaltaisia juttuja. En vain ole niistä kiinnostunut. Meidän keskittymisemme täytyy olla tulevassa pelissä”, Santos huomautti lehdistölle.

Lopulta päästään asiaan. Santoksen mukaan edessä on tiukka ottelu. Kansojen liigassa Portugali on voittanut ja hävinnyt Sveitsille viime kesänä.

”Tämä ei ole ensimmäinen kerta, kun kohtaamme Sveitsin. Tästä tulee hankala ottelu. Vastassa on hyvin organisoitunut joukkue, jolla on laatupelaajia ja jotka ovat sisäistäneet hyvin oman pelitapansa.”

”He pelaavat myös hyvin synkassa ja ovat aina keskittyneitä. Sellaista me odotamme heiltä tässäkin ottelussa. Vastassa on kurinalainen joukkue.”

MM-kisat: Portugali-Sveitsi tiistaina kello 21 (TV2).