TILANNEHUONE

Rooney jättää Derbyn – ”Tarvitaan uutta energiaa”

25.06.2022 07:00

Rooney jättää Derbyn – ”Tarvitaan uutta energiaa”

Wayne Rooney otti Derbyn managerin pestin vastaan marraskuussa 2020.

Jalkapallo

Wayne Rooney on jättänyt luotsaamansa Derby Countyn. Rooney, 36, halusi lopettaa managerin tehtävänsä heti perjantaina, vaikka hänellä olisi ollut vielä vuosi sopimusta jäljellä. Derby putosi Mestaruussarjasta porrasta alemmaksi kauden päätteeksi, koska siltä vähennettiin pisteitä taloudellisten tekijöiden vuoksi. Rooney perusteli pestinsä jättämistä sillä, että joukkue kaipaa nyt uutta energiaa.

Derby on ollut rahoitusvaikeuksissa jo pitkään. Amerikkalainen Chris Kirchner vetäytyi seuran ostoaikeistaan viime viikolla. Rooney tuki tätä ostohanketta. David Clowes ilmoitti perjantaina halustaan ostaa seura. Clowes omistaa jo Derbyn stadionin. Rooney kommentoi haastatteluissa, että häntä yritettiin kyllä kovasti suostutella vielä jäämään seuraan, mutta hän näkee, että nyt on jonkun muun vuoro ottaa vetovastuu.

Rooneyta kaavailtiin talvella manageria hakevan Valioliigaseura Evertonin käskijäksi, mutta hän kieltäytyi silloin jopa alustavasta haastattelusta, koska halusi katsoa Derbyn kortin loppuun asti.