TILANNEHUONE

Rooney sai potkut – ottaa nyt aikaa itselleen

02.01.2024 17:42

Jalkapallo

Tähtivalmentaja Wayne Rooney, 38, on saanut potkut Englannin Mestaruussarjan Birmingham Cityn päävalmentajan tehtävästä. Rooney ehti valmentaa joukkuetta vain 83 päivää ja 15 ottelua. Voittoja on tullut vain kaksi ja tappioita yhdeksän.

Hän aloitti tehtävässä 11. lokakuuta ja seurasi valmentajana John Eustacea, joka sai lähteä, koska joukkue ei menestynyt. Silloin Birmingham oli sarjassa kuudentena. Nyt se on sijalla 20 ja pisteitä on kerättynä 28. Sarjaa johtaa Leicester City 65 pisteellään.

Maanantaina Birmingham hävisi Leedsille maalein 3–0. Ja se oli seurajohdolle liikaa. Lähtiessään Rooney kiitteli seurajohtoa annetusta mahdollisuudesta. Hän kuitenkin muistutti, että 13 viikkoa on hyvin lyhyt aika saada aikaan niitä muutoksia, joita tässä olisi tarvittu. Rooney aikoo nyt ottaa hieman aikaa perheelleen, ennen kuin miettii tulevaisuuttaan.

”Menee tovi selvitä tästä takaiskusta”, Rooney totesi tiedotteessaan.

”Olen ollut mukana ammattilaisjalkapallossa joko pelaajana tai managerina 16-vuotiaasta lähtien. Nyt aion viettää aikaa perheeni kanssa ennen kuin valmistaudun seuraavaan mahdollisuuteeni managerina.”