Roope Hintz loisti Edmontonissa – kaksi maalia

03.11.2023 07:51

Roope Hintz oli liekeissä Dallas Starsin vieraillessa Edmontonissa. Suomalaishyökkääjä iski kaksi maalia ja Dallas voitti ottelun lukemin 4–3 (1–1,2–0,1–2). Hintz teki maalinsa toisessa erässä ylivoimalla ja kolmannen erän alussa.

Lisäksi Hintz syötti yhdessä Miro Heiskasen kanssa Joe Pavelskin 2–1-johtomaalin toisen erän alussa. Esa Lindell ylsi myös pisteille. Hän syötti Matt Duchenen tekemän ottelun avausmaalin ensimmäisen erän puolivälissä. Voitossa auttoi myös Scott Wedgewoodin Dallasin maalilla tekemät huikeat 46 torjuntaa.

Dallas on voittanut seitsemän ottelua. Tappioita on kaksi. Tähtipelaaja Hintz on tehnyt tähän mennessä tehot 5+6. Dallas johtaa nyt läntistä konferenssia.

Carolina Hurricanes kävi häviämässä NY Rangersille Madisonilla. Rangers kuittasi ottelun pinnat maalein 2–1 (1–1,0–0,1–0). Rangersin maaleista vastasivat Chris Kreider ylivoimalla ensimmäisessä erässä ja Will Cuylle kolmannessa. Carolinan ainoan teki ensimmäisessä erässä Seth Jarvis ja sitä oli syöttämässä Sebastian Aho. Aho joutui myös syntipukiksi, kun hän polvitaklasi pelitilanteessa Rangersin Adam Foxia, joka joutui jättämään pelin kesken. Carolinalla on taskussa kuusi voittoa ja viisi tappiota. Niillä ollaan Metropolitan divisioonan neljäntenä.

Montreal Canadiens antoi jälleen vastustajalleen rankkarin, kolmannessa ottelussa peräkkäin. Rankku tuli maalin edustan ruuhkatilanteesta. Arizona Coyotesin Nick Schmaltz veti kiekon sisään ja teki ottelussa lisäksi voittomaalin ottelun lopulla ylivoimalla. Coyotes voitti ottelun 3–2(1–1,1–0,1–1). Arizonan Matias Maccelli nappasi syöttöpinnan Lawson Crousen 2–1-johtomaalista. Canadiensin Joel Armia pelasi reilut 12 minuuttia ilman tehoja.