TILANNEHUONE

Rovanperä auraa tietä uusissa maisemissa

26.09.2022 20:04

Rovanperä auraa tietä uusissa maisemissa

Uuden-Seelannin ralli ajetaan upeissa maisemissa.©AOP

MM-ralli

Rallin MM-sarja jatkuu ensi viikonloppuna Uudessa-Seelannissa. Ralli tekee paluun MM-ohjelmaan kymmenen vuoden jälkeen. Kalle Rovenperä ja Jonne Halttunen ajavat siis upeissa Uuden-Seelannin maisemissa ensimmäistä kertaa. Kisamatkalle lähdettiin hyvissä ajoin, jotta aikaero ei paina kuskikaksikkoa kisassa.

”Olen kuullut pelkkää hyvää maasta ja rallista ja siitä, kuinka mukavia tiet ovat. Valmistautuessa olemme katsoneet mitä tahansa videoita löysimme, jotta saamme yleiskuvan siitä, minkälaisia erikoiskokeet täällä ovat ja mitä autolta vaaditaan”, Rovanperä toteaa tallin haastattelussa.

Kysymysmerkkinä on, miten ralli taas sopii Toyotan autolle? Akropoliksen soralla Rovanperä oli vaikeuksissa ja jäi kauaksi kärjestä. Hyundain Thierry Neuville ajoi Kreikassa voittoon. Perjantaina Uudessa-Seelannissa Rovanperää odottaa taas aura-auton hommat. Myös täällä ajetaan soralla.

”Viimeaikaiset rallit eivät ole olleet ihanteellisia meille, mutta tiedämme, missä on parannettavaa. Teemme kovasti töitä saadaksemme lisää vauhtia. Avaamme jälleen tietä Uudessa-Seelannissa, mutta toivottavasti vauhtia löytyy ja lopulta tulee hyvä lopputulos.”

Rovanperä johtaa MM-sarjaa 53 pisteellä. Takaa-ajajana MM-pisteissä on virolainen Ott Tänak, joka oli Kreikan rallissa toinen.

MM-ralli: Uuden-Seelannin osakilpailu 29.9-2.10.