TILANNEHUONE

Rovanperä hyvissä asemissa – toisena yötauolle

28.06.2024 20:48

MM-ralli

Kalle Rovanperä taistelee yllättäen voitosta Puolan MM-rallissa. Rovanperä ajaa kisaa pikahälyytyksellä Toyotan rattiin, kun Sebastien Ogier loukkaantui nuotituksessa sattuneessa kolarissa.

Rallia johtaa Hyundain Andreas Mikkelsen ja Rovanperä on norjalaista perässä 1,8 sekuntia. Toyota pitelee lisäksi kolmossijaa, sillä se on Elfyn Evansin hyppysissä. Evans on jäänyt Mikkelsenille kaksi sekuntia.

Rovanperä ajoi perjantaina pohjat viidennelle EK:lle ja päivän viimeiselle stadion-EK:lle. Välillä hän joutui antamaan hieman periksi ja manasi päivän mittaan erityisesti muistamattomuuttaan. Rovanperä ei ole aiemmin ajanut Puolan rallia.

”On ollut pitkä ja väsyttävä päivä, mutta teimme hyvää työtä verrattuna tilanteeseen, jossa olemme”, Rovanperä totesi sarjan maalihaastattelussa.

Rovanperän tavoin Latvian Martins Sesk veti hyvän päivän. Hän oli peräti toinen päivän toisella EK:lla ja päivän päätteeksi viides. Sesk ajaa Fordilla ensimmäistä kisaansa Rally1-luokassa.

Ott Tänäk keskeytti johtopaikalta päivän ensimmäisellä erikoiskokeella ajettuaan peurakolarin. Auton nokka kärsi isoja vaurioita.

Kuskien ajamisia häiritsi kovasti yleisön käytös. Kaksi päivän etapeista jouduttiin keskeyttämään yleisön väärin sijoittumisen vuoksi.

Painaa…painaa…