TILANNEHUONE

Rovanperä jahtaa jo Tänakia

30.09.2022 08:03

Rovanperä jahtaa jo Tänakia

Kalle Rovanperä yrittää varmistaa mestaruuden Uudessa-Seelannissa.©AOP

MM-ralli

Uuden-Seelannin MM-rallissa siirryttiin yötauolle Hyundai-kuski Ott Tänäkin ollessa johtoasemassa. Aura-autona ajanut Kalle Rovanperä kipusi vähitellen päivän mittaan tulostaulukossa ylöspäin. Hän päätti päivän ajamalla viimeisellä erikoiskokeella kolmanneksi. Tänak oli Rovanperää etapilla kuitenkin 2,1 sekuntia nopeampi.

Rovanperä on rallissa perjantain ajojen jälkeen neljäs ja seitsemän sekuntia kärjestä jäljessä.

Rallia ajettiin haasteellisissa tieoloissa ja vaihtelevassa säässä. Rovanperä tokaisi päivän viimeisen ek:n jälkeen, että teki pätkällä mitä pystyi, mutta renkaat ovat ihan loppu. Hän ei ollut ainoa rengashaasteineen. Monet muut kuskit kommentoivat maalissa samaa. Uuden-Seelannin soratiet vaativat renkailta paljon.

Sebastian Ogier johti rallia viidennen ek:n jälkeen. Hän joutui kuitenkin luovuttamaan kärkipaikkansa Tänäkille viimeisellä ek:lla, koska takasiipiongelmat vaikuttivat ajoon. Ogier jäi Tänakille yli 13 sekuntia viimeisellä erikoiskokeella. Häneltä jäi osa takasiipeä toiseksi viimeiselle erikoiskokeelle ja hän tipahti kolmanneksi. Elfyn Evans ohitti myös Ogierin. Ranskalainen sanoi ek:n jälkeen, että takasiipitilanne vaikutti paljon. Aluksi hän ei edes huomannut takasiiven rikkoutumista.

Katso tulokset tästä.