TILANNEHUONE

Rovanperä johtaa Virossa – Tänak kovassa vauhdissa

21.07.2023 19:02

Rovanperä johtaa Virossa – Tänak kovassa vauhdissa

Kalle Rovanperä otti johdon Viron rallissa.©AOP

MM-ralli

Toyotan Kalle Rovanperä johtaa Viron rallia kahdeksan erikoiskokeen jälkeen kolmen sekunnin turvin. Rovanperä vietti päivän aura-autona, mutta poimi pohjat kuitenkin kahdelle erikoiskokeelle. Päivän viimeisellä EK:lla hän oli kolmas.

”Ihan hyvä päivä. Tällä pätkällä tuli ensimmäinen ajovirhekin, jossa meni vähän aikaa. Yritin vielä vähän puskea kovaa, mutta menikin vähän leveäksi”, Rovanperä kertoi sarjan haastattelussa.

Seuraavia sijoja pitelee Hyundain miehet. Thierry Neuville on toisena ja Esapekka Lappi nousi kolmanneksi seitsemännellä EK:lla ja piti sijansa päivän viimeisellä pätkällä. Lapin ero edellä olevaan tallikaveriin on +9,2 ja kärkeen reilu 12 sekuntia. Lappi koki kovia päivän ensimmäisellä EK:lla, kun hyppy venyi pitkäksi ja alastulotömähdys sai auton hybridiyksikön vikatilaan. Se saatiin korjattua.

Ott Tänak on ollut hurjassa vauhdissa kotirallissaan ja hän ajoi pohjat peräti viidelle EK:lle perjantaina. Tänak kärsii kuitenkin moottorinvaihdosta saamastaan viiden minuutin aikasakosta, eikä toiveita rallin voitosta ole. Hän kommentoi päivän päätteeksi, että yleisön tuki ja tsemppiviestit motivoivat ajamaan täysillä, vaikka muuten tilanne yhä harmittaa.

Hyundain WRC1-autolla kaasutteleva Teemu Suninen on rallissa perjantain päätteeksi viides. Hän kilpailee pääluokassa ensimmäistä kertaa sitten 2021. Hybridikilpuri alkaa pikkuhiljaa istua Sunisen käteen. Suninen oli tyytyväinen päivän saldoon ja hän kehui tiimiä ja autoa.

Rallimatkaa taitetaan Virossa hyvin vaihtelevassa säässä. Olosuhteet ole olleet samat kaikille päivän erikoiskokeilla.

Viron MM-ralli jatkuu lauantaina kello 8.09 yhdeksännellä erikoiskokeella Mäeküla 1:llä.