TILANNEHUONE

Rovanperä kakkosena Safarilla – Toyotalla kolmoisjohto

23.06.2023 17:49

Rovanperä kakkosena Safarilla – Toyotalla kolmoisjohto

Kalle Rovanperä on hyvissä asemissa Safarilla.©AOP

MM-ralli

Toyotan Sebastien Ogier johtaa Safari-rallia ensimmäisen päivän jälkeen. Ogier oli nopein neljällä etapilla perjantaina. Toisena rallissa on tallikaveri Kalle Rovenperä, joka on +22,8 sekuntia ranskalaista jäljessä.

Rovanperä ajoi pohjat yhdelle erikoiskokeelle perjantaina. Hän oli nopein reilun 30 kilometrin pituisella Kedong 1:lla. EK ajettiin kahdesti. Se oli myös päivän viimeinen pätkä ja silloin sen kirjautti nimiinsä Ogier.

Toyotan kolmoisjohdon perjantain päätteeksi varmisti Elfyn Evans. Hän jäi Ogierille +43,5 sekuntia.

Hyundain tähtikuski Thierry Neuville rikkoi autonsa ja joutui keskeyttämään neljänneltä sijalta kuudennella EK:lla. Neuvillen auton vasen etukulma sai osumaa ja jousitus kärsi. Tallikaveri Esapekka Lappi pitelee ensimmäisessä Safari-rallissaan neljättä sijaa perjantaina. Helppoa ei Lapillakaan ole ollut. EK 4:lla Lappikoki rengasrikon, mutta nilkutti maaliin asti. EK kolmosella Lappi ajoi kuitenkin hienosti pohjat. Hän oli Ogieria +1,2 sekuntia nopeampi.

”Tämä kokemus on toistaiseksi ollut upea. Olen tykännyt kyllä tosi paljon”, Lappi totesi sarjan haastattelussa.

Torstain yleisöek:n nopein Fordin Ott Tänak putosi perjantaina rallissa seitsemännelle sijalle. Häneltä puhkesi rengas ja haaveri vei ajat. Tänak murisi myös muuten Fordin nopeuden puutetta. Tänak joutui myös seepralauman keskelle päivän aikana.

MM-ralli jatkuu Keniassa lauantaina kello 8.01.

Tuloksia tästä.

Rovanperän ajonäytettä Twitterissä…