TILANNEHUONE

Rovanperä kärjessä huikeassa MM-rallissa

10.05.2024 20:33

MM-ralli

Kalle Rovanperä johtaa Portugalin MM-rallia yhden sekunnin erolla tallikaveriinsa Sebastien Ogieriin. Päivän jännäripätkäksi muodostui  viimeinen EK, jolle Ogier oli saanut autonsa hybridin kuntoon ja porotti menemään kärkivauhtia. Rovanperän matka ei taittunut enää pohja-aikaan, mutta aiemmat kolme pohja-aikaa auttoivat mestaria pysymään ykkösenä.

Maalissa Rovanperä huomautti, että kisa on ollut yhtä mahtavaa taistelua koko päivän. Hänellä oli kuitenkin renkaat niin lopussa, että oli vaikeaa enää vastata ranskalaisen menoon.

”Auto ei ole ihan sataprosenttisessa kunnossa”, Rovanperä totesi tv-kameran edessä.

Toyotalla on rallissa huikea kolmoisjohto. Takamoto Katsuta pitelee kolmatta sijaa. Hän ajoi pohjat kolmella päivän erikoiskokeista, mutta kahdella viimeisellä EK:lla hän ei pystynyt enää vastaamaan kärjen vauhtiin.

Toyotan neljännen edustajan Elfyn Evansin päivä oli lopulta karmea. Seitsemännellä erikoiskokeella kartanlukija Scott Martin unohti nuottivihkonsa maalialueelle ja joutui loppupäivän lukemaan nuotteja kännykästään. Samalla seiskaEK:lla britin Toyotasta kämähti rengas ja aikaa sen vaihtamiseen meni runsaasti. MM-sarjan kakkonen putosi kisassa kahdeksanneksi.

Hyundain Ott Tänak on rallissa neljäs ja MM-sarjaa johtava Thierry Neuville vasta kuudes.

Hyundain Teemu Sunisen kauden ensimmäinen rallipäivä Rally2-luokassa päättyi pöpelikköön komeilla volteilla. Suninen ajoi ulos aamupäivän viimeisellä EK:lla. Molemmat kuskit olivat kunnossa mällin jälkeen.

Tuloksia tästä.