TILANNEHUONE

Rovanperä kiri hienosti pimeällä – Ogier yhä johdossa

21.01.2023 20:13

Rovanperä kiri hienosti pimeällä – Ogier yhä johdossa

Kalle Rovanperä onnistui iltaEK:lla.©AOP

MM-ralli

Toyotan Sebastien Ogier painelee lauantainkin jälkeen Monte Carlon rallin johdossa. Lauantaina ranskalainen ajoi kuitenkin pohjat vain yhdelle stagelle. Päivän viimeinen EK ajettiin jälleen pimeällä ja sillä Ogier oli vasta neljäs. Hän sanoi säästelleensä renkaitaan.

Kalle Rovanperä on rallissa toisena, mutta haastaa jo Ogieria. Hän kiri Ogierin johdon päivän aikana 16 sekuntiin.

Rovanperä ajoi pohjat lauantaina kolmelle erikoiskokeelle. Hän oli nopein aamun avanneella yhdeksännellä erikoiskokeella, 11:lla erikoiskokeella, sekä päivän viimeisellä eli pimeällä ajetulla EK 14:lla. Viimeisellä EK:lla Rovanperä löi Ogierin peräti 9,8 sekunnilla.

Rovanperä käy kiivasta taistoa myös Hyundain Thierry Neuvillen kanssa. Belgialainen vei nimiinsä lauantaina erikoiskokeet 12. ja 13. Eroa on Rovanperän hyväksi myös 16 sekuntia. Viimeisellä EK:lla Neuville jäi 6.7 sekuntia Rovanperälle. Neuville on rallissa kolmantena.

Esapekka Lappi ajoi Hyundaillaan nousujohteisesti, mutta takapakkia tuli EK 12:lla, kun autosta meni rengas. Viimeisellä erikoiskokeella tuli nuorttivirhe, mutta kokonaisuutena Lappi oli tyytyväinen kehitykseen, vaikka huippuaikoja ei vielä tullut. Lappi on rallissa yhä kahdeksantena.

Toyotan Elfyn Evans taistelee. Hän oli lauantaina kolmella pätkällä kakkosena. Kokonaistuloksissa britti on neljäs. Fordin Ott Tänak kärsii ohjaustehostinongelmista. Virolaiselle rallikauden avaus on selvästi ollut pettymys. Hän pitelee rallissa lauantain jälkeen viidettä sijaa. Fordin tallikaveri Pierre-Louis Loubet osui kaiteeseen EK ysillä ja menetti renkaansa. Hän joutui lopulta keskeyttämään rallin.

Sunnuntaina ajetaan vielä neljä erikoiskoetta. EK 15 alkaa kello 08.57.