TILANNEHUONE

Rovanperä Montessa toisena – veti kerran pohjat

20.01.2023 18:39

Rovanperä Montessa toisena – veti kerran pohjat

Kalle Rovanperä ajaa kuudetta Monte Carlon ralliaan.©AOP

MM-ralli

Kalle Rovanperä alkaa päästä sinuiksi Monte Carlon rallipolkujen kanssa. Rallin toisena päivänä suomalaishurjapää nousi kisassa toiseksi. Rovanperä ajoi pohjat päivän viimeiselle, kahdeksannelle erikoiskokeelle. Entrevauxin ek ajettiinkin kahdesti.

Rallia johtava Toyotan Sebasten Ogier vei nimiinsä suurimman osan päivän etapeista. Vain kuudes ja kahdeksas etappi meni muille. Päivän päätösetapin hän otti hieman varman päälle kuulemma rengasrikkovaaran vuoksi. Rovanperä on rallin kärkimiestä kokonaistuloksissa +36.0 sekuntia jäljessä.

Rovanperä koki päivän aikana myös tosi jännittäviä hetkiä. Viidennellä etapilla Toyota lähti kuskilta lapasesta, kääntyi tiellä poikittain ja osui puuaitaan. Pientä vauriota autoon tuli, mutta matka jatkui ja Rovanperä oli silti etapin kolmas.

Esapekka Lappi pitelee rallissa kahdeksatta sijaa ja eroa kärkeen on +1.57,7. Lappi totuttelee vielä Hyundaihinsa ja pohti lähes jokaisen etapin päätteeksi, mitähän sitä voisi tehdä toisin tai erilailla, jotta vauhtia irtoaisi enemmän. Päivän viimeisellä etapilla Lappi nousi piirun ja oli ek:n kuudes +6.5 sekunnin erolla kärkeen.

Hyundain Thierry Neuville kävi koko päivän tiukkaa kisaa Rovanperän kanssa, mutta hänen päivänsä päättyi +1.3 sekunnin tappioon Rovanperälle viimeisellä etapilla. Hän oli kuitenkin sen toinen. Kokonaiskisassa Neuville on kolmantena. Toyotan Elfyn Evans koki päivän aikana rengasrikon, mikä pudotti hänet ulos kärkikolmikosta ja britti on rallissa nyt viidentenä. Ott Tänak totuttelee myös Fordiinsa ja hän on rallissa neljäntenä.

Monte Carlon ralli jatkuu lauantaina yhdeksännellä erikoiskokeella kello 9.24.