TILANNEHUONE

Rovanperä nousi Kreikan rallin kärkeen

09.09.2023 18:59

Rovanperä nousi Kreikan rallin kärkeen

Kalle Rovanperä pääsi vauhtiin lauantaina. Päivä päättyi kärkipaikkaan.©AOP

MM-ralli

Kreikan rallissa oli lauantaina tapahtumia riittämiin. Hyundain Thierry Neuville keskeytti rallin kärkipaikalta EK10:llä ajettuaan yllätyssyvään monttuun, mikä rikkoi auton ripustukset. Keskeytys on Neuville paha takaisku. Hän olisi tarvinnut rallista voiton taistellakseen vahvasti kauden mestaruudesta.

Rallin kärkeen siirtyi viimeisellä EK:lla Kalle Rovanperä. Suomalainen hyötyi rallia Neuvillen keskeytyksen jälkeen johtaneen tallikaverinsa Sebastien Ogierin epäonnesta. Ogierilla hajosi viimeisellä pätkällä autosta ainakin takarenkaat ja tukivarsi. Ranskalainen ei ehtinyt ajoissa huoltoon. Hän on yhdeksäntenä. Rovanperä johtaa rallia 2.04,4 erolla Hyundain Dani Sordoon, joka veti viimeisen EK:n tuulispäänä.

Rovanperän lauantai oli lähes täydellinen. Hän ajoi pohjat viidelle päivän kuudesta erikoiskokeesta. EK8:n vei nimiinsä Neuville.

Rovanperä oli tyytyväinen, että sai ajettua päivän aika virheettömästi ja pidettyä auton yhtenä palana, vaikka päivä oli kova.

Ogier ei ollut ainoa epäonninen Toyota-kuski. Takamoto Katsutalla riitti myös puuhaa EK11:lla, sillä hän joutui vaihtamaan renkaan sillä kahdesti renkaan. Päivän päättyessä japanilainen on rallissa seitsemäntenä.

Hyundain päivä synkkeni entisestään, kun Esapekka Lapin autosta hajosi voimansiirto ja laturi. Lappi epäili ennen viimeistä EK:ta, että joutuu keskeyttämään, mutta lähti kuitenkin vielä päivän viimeiselle etapille ja ajeli sen maltilla maaliin. Hän putosi rallin viidenneltä sijalta kuudenneksi. M-Sportin Ott Tänak nousi viidenneksi.

WRC: Kreikan MM-ralli jatkuu sunnuntaina kello 08.52 Tarzanin 23,37 kilometrin EK:lla. Sunnuntaina ajetaan yhteensä kolme erikoiskoetta.

Tuloksia tästä.