TILANNEHUONE

Rovanperä piikkipaikalla – Lappi liukasteli

09.02.2023 20:47

Rovanperä piikkipaikalla – Lappi liukasteli

Kalle Rovanperä näytti vauhtiaan jo testiek:lla päivällä.©AOP

MM-ralli

Kalle Rovanperän Ruotsin rallin alku sujui täydellisesti. Haasteellisesta paikasta aura-autona Toyotansa EK1:lle startannut Rovanperä, ajoi stagelle heti pohjat 3.23,3 ja jatkoi siten siitä mihin testierikoiskokeella aiemmin päivällä jäi.

Pätkän ajettuaan Rovanperä sanoi, ettei usko aikansa riittävän, mutta lopulta hän oli 1,6 sekuntia EK:n kakkoseksi ajanutta Hyundain virolaiskuski Ott Tänakia nopeampi. AvausEK:n kolmanneksi nopein oli Toyotan brittikuski Elfyn Evans. Hän jäi Rovanperästä +3,1.

Esapekka Lapin vauhti oli testierikoiskokeella toiseksi nopeinta, mutta rallin ensimmäisellä erikoiskokeella oli liukasta ja Lappi sanoi, että jarrutusten kanssa oli haasteita. Lappi teki pari ajovirhettä ja pusutteli sitä myöten lumipenkkoja. Auto sammui myös kerran. Lappi jäi kärjestä +3,9 sekuntia ja oli tuloksissa neljäs.

WRC2:n kärkeen porhalsi Jari Huttunen Skodallaan. Yhteistuloksissa Huttunen oli yhdeksäs ja 11,4 sekuntia Rovanperää jäljessä. Emil Lindholm oli Skodallaan 12:s, Sami Pajari myös Skodalla 13:s ja Teemu Suninen Hyundaillaan 14:s.

Ensimmäinen erikoiskoe ajettiin pimeässä ja se oli 5,16 kilometriä pitkä. Ruotsin lumiralli jatkuu toisella erikoiskokeella perjantaina aamulla kello 9.30.

Ruotsin MM-ralli tuloksia tästä.