TILANNEHUONE

Rovanperä putosi kolmanneksi – Ogier yhä johdossa

22.10.2022 20:35

Rovanperä putosi kolmanneksi – Ogier yhä johdossa

Kalle Rovanperällä oli vaikeampi päivä.©AOP

MM-ralli

Kalle Rovanperä putosi kolmanneksi Espanjan Katalonian rallin lauantaipäivän päätteeksi. Rovanperällä oli ongelmia päivän toiseksi viimeisellä EK:lla. Autossa ei mennyt hybridi päälle ja myös jarrujen kanssa oli myös pientä probleemaa. Pohja-aikoja Rovanperä ei pystynyt päivän aikana ajamaan. Kärjelle Rovanperä jäi 22,1 sekuntia.

Rallia johtaa toisen ajopäivän jälkeen edelleen Toyotan Sebastien Ogier. Rovanperän ohi toiselle sijalle kiilasi Thierry Neuville Hyundaillaan 1,4 sekunnin turvin. Neuville ajoi ykköseksi päivän ensimmäisellä ja viimeisellä pätkällä. Myös Hyundain Dani Sordo onnistui. Espanjalainen ajoi pohjat 14. EK:lle, mikä ilahdutti katsojia. Kokonaistuloksissa Sordo pitelee viidettä sijaa.

Ott Tänäk on rallissa edelleen neljännellä sijalla. Virolainen ajoi saman pohja-ajan 2.27,1 viimeiselle EK:lle yhdessä Neuvillen kanssa. Tänäkin menopelissä oli päivä lopulla kuskin mukaan jonkinlaista sähkövikaa.

Rallin 11:s erikoiskoe liputettiin punaisella ja keskeytettiin, kun Gus Greensmith osui kaiteeseen ja auto meni säpäleiksi. Kuljettajat eivät loukkaantuneet. Auto jäi keskelle tietä ja siitä irtosi myös rengas. Ford saatiin lopulta hilattua varikolle asti ja Greensmith saattaa jatkaa rallia vielä päätöspäivänä sunnuntaina.

Katso tulokset tästä.