TILANNEHUONE

Rovanperä valmis Safarille – ralli ei ole kaikkien mieleen

21.06.2023 06:58

Rovanperä valmis Safarille – ralli ei ole kaikkien mieleen

Kalle Rovanperä lähtee puolustamaan viime vuoden voittoaan Keniassa.©AOP

MM-ralli

Safari-ralli Keniassa on alkanut teihin tutustumisella ja nuotituksella. WRC:n MM-sarjaa johtava Kalle Rovanperä on jo kaasutellut vaativilla sorateillä. Ne eivät ikinä ole samanlaiset kuin edellisenä vuonna. Rallia on Keniassa ajettu jo 70 vuotta.

”Ylipäätään vaikuttaa, että olosuhde on aika rankka. Sade näyttää huuhtoneen paljon hiekkaa pois, joten tiellä on paljon kiviä. Haasteena on pitää auto yhtenä kappaleena”, Rovanperä kertoi tallin haastattelussa.

MM-ralliviikko ei ole kuitenkaan alkanut täysin toivotuissa olosuhteissa. Paikalliset nuoret osoittivat rallin järjestäjille Naivashan päätien varressa mieltään. He sytyttivät renkaita tuleen ja yrittivät tukkia tien kivillä. He vaativat työttömyyden kurittamalla alueella työmahdollisuuksia rallin parissa. Niitä oli paikallisille jopa luvattu presidentti William Rutoa myöten, mutta työntekijöitä on tullut tapahtumaan muualta. Lopulta poliisi hajoitti mielenosoituksen ikävästi kyynelkaasulla.

Safari-rallin keskiviikon ohjelmassa on testierikoiskoe. Rallin avauserikoiskoe ajetaan torstaina Nairobissa. Ralliviikonlopulle sääennuste on luvannut ukkosia.