TILANNEHUONE

Rovanperä Viron rallin avauksessa vasta neljäs

20.07.2023 21:15

Rovanperä Viron rallin avauksessa vasta neljäs

Kalle Rovanperä veti alun varmanpäälle.©AOP

MM-ralli

Viiden minuutin aikasakon moottorinvaihdon vuoksi jo ennen Viron rallin alkua saanut Fordin Ott Tänak oli rallin ykköserikoiskokeen nopein.

Maalissa Tänak manasi, kuinka ajaminen hänen tilanteessaan on kurjaa, kun voittomahdollisuudet ovat menneet, mutta vauhti virolaisella oli kuitenkin alussa kohdillaan. Tänak oli +0,6 sekuntia erikoiskokeella toiseksi tullutta Toyotan Elfyn Evansia nopeampi. Hyundain Esapekka Lappi oli samalla ajalla 3.03,1 Evansin kanssa kolmas. Lapilla oli matkalla ongelmia autonsa vaihteiston kanssa.

Kalle Rovanperä jäi 0,7 sekuntia kärkiajasta ja oli EK:n neljäs. Viron voittoa puolustava suomalaisässä lähtee aura-autona perjantaina matkaan. Rovanperä sanoi, ettei ottanut torstain EK1-pätkästä liikaa stressiä, vaan halusi vain puhtaan ajon. Hän myös muistutti, että tiellä tulee olemaan paljon irtosoraa, joten homma aamulla on haasteellinen.

Teemu Suninen ajoi ensimmäistä kertaa WRC1-autolla. Suninen jäi +4,5 sekuntia kärjestä. Hän sanoi joutuneensa taistelemaan auton kanssa, sillä liukasta oli. Voimaa kärrystä kuitenkin hänen mielestään löytyy.

WRC2-luokassa ajava Hyundain Emil Lindholmilta hajosi takapyörän jousitus, mutta ensimmäisen erikoiskokeen jälkeen on 15 minuutin huolto, joten toivoa tilanteen korjauksesta on.

Viron rallin EK2 starttaa perjantaina kello 09.08.

Tuloksia tästä.