TILANNEHUONE

Vahvaa ajoa – Rovanperä voitti Kreikan MM-rallin

10.09.2023 14:30

Vahvaa ajoa – Rovanperä voitti Kreikan MM-rallin

Täynnä tahtoa. Kalle Rovanperä lähti Kreikan ralliin alla keskeytys Jyväskylässä.©AOP

MM-ralli

Kalle Rovanperä voitti Kreikan MM-rallin ja vei nimiinsä myös Power Stagen upeasti 2,5 sekunnin erolla toiseksi ajaneeseen tallikaveriinsa Elfyn Evansiin. MM-rallin voitto on Rovanperälle kauden kolmas. Hän lähti ralliin perjantaina jälleen aura-autona, mutta lauantai-aamusta tavoitteena oli kärjen tavoittaminen.

Toyota otti Kreikan rallissa kaksoisvoiton. Rallin kakkonen oli Evans, joka jäi Rovanperälle kuitenkin +1,31,7. Rallissa aluksi vahvasti ajaneen Sebastien Ogierin ralli hyytyi lauantaina Toyotan takarenkaiden rikkoutumiseen.

”On tämä helpotus. Tarvitsimme comebackin. Auto oli tosi vahva. Power stagella menimme täysillä – mutta niinhän me aina teemme”, Rovanperä totesi sarjan haastattelussa maaliviivalla.

Rallissa ajoi kolmanneksi Hyundain Dani Sordo ja M-Sportin Ott Tänak oli neljäs, vaikka sai rallin alussa 3.40 minuutin aikasakon.

Ralli oli pieni katastrofi viime kaudella kolmoisvoiton ottaneelle Hyundaille. Thierry Neuvillen autosta hajosi ripustukset EK10:llä ja edessä oli keskeytys. Esapekka Lapin kalusto petti myös. Lauantaina meni meni ensin käsijarru, sitten rengas ja lopulta vielä vetoakseli ja laturi. Lappi oli varma, että joutuisi keskeyttämään, mutta nilkutti kuitenkin eteenpäin. Rallin viimeisen Power Stage -etapin Lappi veti sunnuntaina täysiä ja nautiskellen. Hän oli lopputuloksissa viides.

”Tein tuossa muutaman virheen, mutta tuli aika aggressiivinen veto. Kiva lopettaa viikonloppu onnistumiseen”, Lappi kommentoi sarjan haastattelussa viimeistä etappia.

Voitollaan Rovanperä kuittasi 30 pistettä MM-tililleen. Hänellä on koossa nyt 200 pinnaa ja hän johtaa sarjaa 33 pisteellä. Toisena on Toyotan Elfyn Evans  ja kolmantena Hyundain Thierry Neuville, joka on 66 pistettä Rovanperää jäljessä

Tuloksia tästä.