TILANNEHUONE

Rovanperä neljäntenä – Lapille aikasakko

26.10.2023 20:43

MM-ralli

Keski-Euroopan MM-ralli alkoi torstaina kahdella Tshekin erikoiskokeella. Toyotan Kalle Rovanperä on rallin kahden ensimmäisen erikoiskokeen jälkeen rallissa neljäntenä, mutta hänen rallinsa sai kaoottisen startin.

Ensimmäisellä EK:lla lähtöpaikka vaihtui käänteiseksi yllättäen ja ilman varoitusaikaa. Rovanperä oli EK1:llä vasta 11:s. Pahin MM-kilpakaveri Elfyn Evans oli yhdeksäs. MM-taisteluparin aikaero oli vain 0,1 sekuntia. EK:n ykkönen oli Fordin Ott Tänak.

EK2:lla Rovanperä kaasutti kolmanneksi. Evans teki EK:n kostealla asfaltilla ajovirheen ja oli siten vasta yhdeksäs. Rovanperän pitää olla rallin lopputuloksissa sunnuntaina Evansia edellä, jotta varmistaa kauden mestaruuden.

Esapekka Lappi otti EK1:llä varaslähdön ja sai siitä kymmenen sekunnin aikasakon. Hän on rallin kahden ensimmäisen etapin jälkeen yhdeksäntenä.

Teemu Suninen ajaa ensimmäistä asfalttiralliaan rally1-autolla ja joutui mielestään heti oppipojaksi. Hän on rallissa yötauon alkaessa kuitenkin viides.

EK2:sen nopein oli Hyundain Thierry Neuville. Hän on rallissa johdossa on torstain jälkeen. Kakkosena on Fordin Tänak ja kolmantena Toyotan Sebastien Ogier.

Rally2-luokan kuskeista Roope Korhonen on rallin kokonaistuloksissa 21:s, Sami Pajari 22:s ja Emil Lindholm 24:s.

Ralli jatkuu perjantaina kello 10.50 vielä kuudella Tshekin erikoiskokeella.

Tuloksia tästä.