TILANNEHUONE

Rovanperällä parikin haastetta Sardiniassa

30.05.2023 19:37

Rovanperällä parikin haastetta Sardiniassa

Kalle Rovanperä ja Jonne Halttunen hakevat voittoa Sardiniassa.©AOP

MM-ralli

MM-rallikausi jatkuu tällä viikolla Sardinian MM-rallilla Sardegenassa. Viime kaudella Rovanperä oli kuumassa ja pölyisessä sorarallissa viides. Nyt hän starttaa kisaan alla Portugalin rallin voitto.

”Portugali oli hieno viikonloppu meille ja oli mukavaa voittaa pitkästä aikaa. Yritämme jatkaa samaa rataa seuraavissa kisoissa, mutta tiedämme jo nyt, että Sardinia on meille paljon vaikeampi homma”, Rovanperä toteaa tallin haastattelussa.

Rovanperä johtaa MM-sarjaa ja hän lähtee perjantaina ensimmäisenä autona erikoiskokeille. Lisähaasteena ensimmäisenä päivänä on myös 50 kilometrin Monte Lernon erikoiskoe.

”Luulen, että kalenterin ralleista tämä on ehkä ollut hankalin minulle ja jos sää pysyy kuivana ja kuumana, kuten se usein Sardiniassa on, ensimmäisen auton tehtävä on vaikea. Tänä vuonna ehkä jopa aiempaa hankalampikin, koska perjantaina ajetaan vielä se 50 kilometrin pituinen erikoiskoe.”

Megapitkän ek:n lisäksi Rovanperä saa taistelukaveriksi jälleen tallikaveri Sebastien Ogierin. Ogier ei aja kauden kaikkia ralleja, mutta osallistuu Sardinian koetukseen. Monte Carlossa, Meksikossa ja Kroatiassa mukana ollut ranskalainen on MM-sarjassa kolmantena.

”Viikonlopusta tulee haasteellinen, mutta kuten aina, tiimi ja me painamme menemään ja yritämme saada parhaan mahdollisen tuloksen irti.”