TILANNEHUONE

Rovanperällä raskasta aurattavaa – Lapilla ongelmia

08.09.2023 18:13

Rovanperällä raskasta aurattavaa – Lapilla ongelmia

Kalle Rovanperällä oli haasteellinen päivä Kreikassa.©AOP

MM-ralli

Kalle Rovanperä lähti Kreikan MM-rallissa jälleen aura-autona matkaan perjantaina. Sadevesien huuhtelemat rallitiet olivat haasteellisia aurattavia, mutta MM-sarjaa johtava suomalainen ajoi kuitenkin pohjat Pissian 16,43 kilometriä pitkälle kakkospätkälle. Päivän päättyessä Rovanperä on rallissa kolmantena +25,5 sekunnin erolla kärkeen.

Ensimmäisen rallipäivän jälkeen menoa Kreikassa johtaa Hyundain Thierry Neuville, joka aloitti vahvasti vetämällä pohjat päivän avauksessa Loutraki 1:llä. Päivän viimeisen EK:n jälkeen Neuville valitteli autossaan voimansiirtohäikkää.

Rallin kakkosena on Toyotan Sebastien Ogier. Ranskalainen onnistui ajamalla pohja-ajan EK 4:lle. Ott Tänakin kisa mureni tällä kertaa Fordin vesipumppuongelmaan EK 4:llä. Tänak myöhästyi sen vuoksi seuraavan EK:n lähdöstä 22 minuuttia ja siitä lätkäistiin virolaiselle kolmen minuutin ja 40 sekunnin aikasakko. Tänäkilla riitti kuitenkin näyttöhaluja. Hän ajoi pohjat sen jälkeen EK5:lle ja EK6:lle. Hän on rallissa yhdeksäs.

Esapekka Lapin Hyundaihin tuli jäähdyttäjäongelmia EK3:lla, kun auto jysähti pahasti kivikkoisella tiellä. Ongelmaa ei saatu kunnolla korjattua siirtymällä ja se hidasti menoa loppupäivän. Lappi pitää rallissa viidettä sijaa. Hän on +32,2 kärkeä jäljessä.

Tuloksia tästä.

WRC: Kreikan MM-ralli jatkuu lauantaina kello 07.08 Pavliani 1:llä.