TILANNEHUONE

Rovanperällä voitto mielessä – sää huolena

08.05.2024 18:22

Rovanperällä voitto mielessä – sää huolena

Jonne Halttunen ja Kalle Rovanperä ovat juhlineet tälläkin kaudella jo voittoa.©Red Bull Content Pool

MM-ralli

Kalle Rovanperän MM-rallikausi jatkuu viikonloppuna Portugalissa. Toyota-kuskille ralli on kauden kolmas, mutta sarjan MM-kalenterissa se on viides. Rovanperä ei aja tänä vuonna MM-sarjan kaikkia ralleja. Hänen nimeään ei esimerkiksi löydy kuun vaihteessa ajettavasta Sardinian rallista. Myös Kroatia jäi mestarilta väliin. Kenian MM-rallissa maaliskuussa hän sen sijaan ajoi voittoon.

Rovanperä sanoo, että pitää Portugalin rallista erityisesti sen hienon tunnelman ja intohimoisten kannattajien vuoksi. Rovanperä hakee rallista jälleen voittoa. Niitä on tilillä Portugalista jo kaksi vuosilta 2022 ja 2023. Portugalin ralli avaa seitsemän sorarallin putken.

”Olemme menestyneet Portugalissa todella hyvin kahtena viime kautena. Tietenkin tavoitteemme on yrittää voittaa jälleen tänäkin vuonna, mutta eihän se koskaan helppoa ole”, Rovanperä sanoo tallin haastattelussa.

Porton alueelle luvataan pilvistä, puolipilvistä, mutta myös sadekuuroja.

”Kaikki huippukuljettajat tuntevat erikoiskokeet melko hyvin, joten vauhti on yleensä melko kovaa ja taistelusta voi tulla tiukka. Ehkä lähtöpaikkamme voi auttaa meitä, mutta meidän on seurattava myös säätä, koska sade voi muuttaa asioita melko paljon.”

MM-ralli: Portugalin ralli ajetaan 9.-12. toukokuuta.