TILANNEHUONE

Rovanperällä vahva johto Keniassa – Lapin kiusana eläimet

30.03.2024 16:36

Rovanperällä vahva johto Keniassa – Lapin kiusana eläimet

Kalle Rovanperä oli tarkkana ajamisensa kanssa. ©Red Bull Content Pooll

MM-ralli

Kenian MM-ralli jatkui lauantaina kuudella erikoiskokeella. Irtokiviset, kuoppaiset, pölyiset ja osin mutaiset tienpätkät pitivät päivän haasteellisena. Rengasrikkoja tuli monille. Viimeisen ja peräti 37 kilometriä pitkän Sleeping Warrior 2 EK:n yllä vaanivat sadepilvet. Suurempaa ropinaa ei lopulta kuitenkaan tippunut.

Rallia johtaa lauantain jälkeen ainoana ilman isoja ongelmia ajanut Kalle Rovanperä. Hän on vahvasti kiinni 18 MM-pinnassa. Viimeisellä EK:lla Toyotassa ei ollut hybridiä, mutta muuten ajaminen sujui. Rovanperä paljasti päivän taktiikakseen, ajaa kovaa, kun tarvitsee, mutta fiksusti. Rovanperä ajoi päivän aikana kerran pohjat. Suurimmat stiblut olivat muutaman mutkan meno pitkäksi.

Toyotalla on rallissa yhä kaksoisjohto. Toisena on Takamoto Katsuta reilut kaksi minuuttia Rovanperää jäljessä. Fordin Adrien Fourmaux nousi kolmanneksi. Hän on Rovanperää kuitenkin 2.22,9 perässä.

Epäonnisella Esapekka Lapilla riitti haasteita runsaasti lauantainakin. Lappi listasi päivän aikana, ettei hybridiä ollut, rengas meni puhki kolmella EK:lla, hän osui seepraan, kun lauma raitaelämiä ylitti sopivasti rallipolkua ja viimeisen EK:n pilasi totaalisesti tuulilasin hajoaminen sirpaleiksi viimeisellä EK:lla, kun kaksi lintua kolahti päin näköä kilometrin erolla peräkkäin. Lappi körötteli EK:n maaliin silmiään hieroen.

Kärkikahinassa mukana ollut Hyundain Thierry Neuville kärsi päivän aikana rengas- ja bensansyöttöongelmista. Hän joutui välillä ryömimään eteenpäin ja sija tuloslistalla putosi lopulta viidenneksi.

Tuloksia tästä.