TILANNEHUONE

Rovanperällä vaikea päivä – Lappi hyvässä vauhdissa

10.02.2023 20:32

Rovanperällä vaikea päivä – Lappi hyvässä vauhdissa

Kalle Rovanperällä oli haasteellinen rallipäivä.©AOP

MM-ralli

Kalle Rovanperän aura-auton rooli oli perjantaina Ruotsin lumirallissa raskas. Maailmanmestari ajoi pohjat kolmannelle ja viimeiselle sprintti-erikoiskokeelle, muuten sijoitukset vaihtelivat laajastikin. Heikoimmillaan Rovanperä oli viidennellä EK:lla Brattbyssä, kun sija oli peräti yhdeksäs. EK ajettiin kahdesti ja oli toisella kerralla vääränlevyisine ajourineen todella huonossa kunnossa. Päivän lopussa Rovanperä oli yhteistuloksissa vasta viides ja eroa kärkeen jäi +31,1. Rallin voitto vaati jo muutakin kuin täydellisen loppukisan.

Esapekka Lappi on sinut nyt Hyundainsa kanssa ja hyvässä vauhdissa lumisilla ruotsalaisteillä. EK vitosella hän veti kuitenkin risteyksen pitkäksi, siinä aikaa paukkui ja hyppysissä ollut EK:n kärkiaika jäi haaveeksi, mutta kokonaistuloksissa Lappi on Rovanperää edellä, sijalla on kolme. Lapilla on eroa kärkeen +11,2.

Rallia johtaa viime vuoden ajamisissaan epäonnistunut ja nyt selvästi nälkäinen Hyundai-kuski Craig Breen ja toisena on Fordin Ott Tänak, joka veti hieman leveäksi pariin otteeseen ja paikkasi virheitään sitten ajamalla. Virolaisella on eroa kärkeen +2,6 sekuntia.

Tulokset tästä.

Toyotan Takamoto Katsuta pyöritteli autoaan EK5:llä. Japanilainen joutui lopulta keskeyttämään rallin auton jäähdytinongelmien vuoksi EK6:lla.

WRC2:n johdossa on Skodan ruotsalaiskuski Oliver Solberg (8:s), toisena on Sami Pajari (9:s) Skodallaan ja kolmantena Jari Huttunen (10:s) Skodallaan.