TILANNEHUONE

Rovanperällä vauhti päällä – ja kiinni mestaruudessa

27.10.2023 18:49

MM-ralli

Kalle Rovanperä johtaa Keski-Euroopan MM-rallia perjantaipäivän ja Tshekin osuuden jälkeen. Rovanperä ajoi Toyotallaan päivän aikana kylmäpäisesti ja veti pohjat peräti neljälle päivän erikoiskokeelle.

Rallin kakkosijaa pitelee Hyundain Thierry Neuville, joka valitteli päivän aikana autonsa säätöjä. Hän ajoi kuitenkin pohjat päivän viimeiselle EK:lle. Neuville on Rovanperää jäljessä +36,4 sekuntia.

Toyotan Elfyn Evans on kolmossijalla +47,2 sekunnin erolla Rovanperään. Tämä kaksikko ei käy taistelua vain rallin voitosta, vaan myös maailmanmestaruudesta. Rovanperällä on uransa toisesta mestaruudesta perjantai-iltana hyvin tiukka ote.

Esapekka Lappin keskeytysputki sai jatkoa, sillä hän ajoi Hyundaillaan ulos rallin EK5:llä. Lappi menetti aivan EK:n alussa auton hallinnan liukkaalla tiellä jarrutustilanteessa. Huonosti sijoittuneet katsojat olivat vaarassa, kun Hyundai lähti kuskin käsistä. Lappi keskeytti rallin kolmannelta sijalta. Häntä harmitti keskeytys erityisesti tiimin puolesta. Autoa yritetään vielä saada kuntoon lauantaita varten.

Katsojien välinpitämättömyys sijoittumisestaan oli perjantaina iso ongelma. EK6 jouduttiin lopulta keskeyttämään kuuden kuskin jälkeen katsojien varomattomuuden vuoksi. He eivät noudattaneet turvamääräyksiä, joten pätkää ei voitu ajaa. Loput kuskit saivat laskennallisen ajan EK:lle.

Hyundain Teemu Suninen jäi kokonaistuloksissa seitsemänneksi. Hän tuskaili teiden liukkauden kanssa ja vakuutti yrittävänsä parantaa menoaan lauantaina.

Rallia ajettiin hyvin haasteellisissa olosuhteissa, sillä välillä satoi ja välillä jopa paistoi. Syksyiset tiet puunlehtineen, kivineen ja kurineen, olivat vaikeassa ajokunnossa ja hyvin liukkaita.

Ralli jatkuu lauantaina kello 9.15 Itävallassa Schärdinger Innviertel EK:lla.