TILANNEHUONE

Rovanperälle pinnoja! – Neuville voittoon Kreikassa

11.09.2022 14:33

Rovanperälle pinnoja! – Neuville voittoon Kreikassa

Akropolis-ralli oli raastava nuorelle Kalle Rovanperälle.©AOP

MM-ralli

Kreikan rallin voittoon kaasutti sunnuntaina belgialainen Hyundai-kuski Thierry Neuville. Hän johti kisaa sen jälkeen, kun Fordin Sebastien Loeb joutui keskeyttämään rallin lauantain ensimmäisen etapin jälkeen.

Hyundai-tallille Kreikan ralli oli muutenkin täysi jackpot. Talli otti vaativassa sorarallissa kolmoisvoiton. Kakkosena maaliin tuli Viron Ott Tänak ja kolmantena Espanjan Dani Sordo. Hyundai ei käyttänyt rallin lopussa tallimääräystä Tänakin mestaruustaistelun hyväksi, vaikka sitä jopa odotettiin. Päätös oli etu Kalle Rovanperän MM-haaveille.

”Hyvin meni. Tärkeintä on, että talli sai täältä kolmoisvoiton”, Neuville kuittasi WRC:n haastattelussa maalissa.

Toyotalle Akropolis-kisa oli puolestaan katastrofaalinen. Jokainen tallin kuljettajista kynti syvällä jossain vaiheessa ralliviikonloppua. Paras Toyota-kuski oli lopulta Takamoto Katsuta. Japanilainen oli rallin neljäs. Hän koki Power Stagella vielä rengasrikon.

Yhä MM-sarjan kärjessä oleva Kalle Rovanperä lähti Power Stagelle päättäväisenä. Jaossa oli tärkeitä pisteitä, koska muuten rallista oli tulossa niitä nolla. Suomalainen ajoikin pätkän hyvin. Nopeampi etapilla oli vain mestaruushaastaja Tänak. Hän löi Rovanperän kolmella sekunnilla. Rovanperä keräsi Stagesta tililleen neljä pistettä. Rallin tuloslistalla Rovanperä oli kuitenkin vasta 15:s. Rovanperä johtaa MM-sarjaa nyt 53 pisteen turvin.

”Olen ajanut jo paljon ralleja. Hyvä ja huonoja. Mutta kyllä tämä oli yksi huonoimmista. Parhaani yrtin”, Rovanperä totesi WRC:n haastattelussa maaliin tultuaan.

Toyotan Esapekka Lappi oli etapilla viides ja keräsi rallista yhden pinnan. Hänen rallinsa meni pilalle lauantaina, kun autoon tuli polttoaineensyöttöongelmia.

***

Skoda-kaksikko Emil Lindholm-Reeta Hämäläinen varmisti WRC2-luokan voiton. Lindholm ajoi vaikeissa Kreikan olosuhteissa vakuuttavasti ja oli lopulta toiseksi tullutta Nikolai Grjazinia 36 sekuntia nopeampi. Voitto on Lindholmin toinen. Hän voitti myös Jyväskylän rallin, kun Teemu Suninen hylättiin rallin päättymisen jälkeen.

”Jyväskylän voittoni ei tuntunut samalta kuin tämä voitto. Ratkaisin tämän voiton omalla vauhdillani. Ajattelin, että tämä olisi meille hyvä ralli. Auto kesti hienosti”, Lindholm sanoi WRC:n haastattelussa.

Rallikausi jatkuu Uudessa-Seelannissa 30.9.-2.10.

Katso tulokset tästä.