TILANNEHUONE

Rovanperälle vielä pohjatkin – tiukasti kiinni mestaruudessa

28.10.2023 19:54

MM-ralli

Hyundain Thierry Neuville johtaa Keski-Euroopan MM-rallia lauantaipäivän jälkeen. Neuville nousi johtoon, kun Toyotan Elfyn Evans ajoi päin latoa EK11:lla ja sen jälkeen Kalle Rovanperä alkoi ajaa rauhallisemmin varmistaakseen kauden maailmanmestaruuden itselleen. Evans oli kovin haastaja Rovanperän MM-ralliuran toiselle mestaruudelle.

Vaikka Rovanperä ajoi varsin maltilla, vetäisi hän päivän viimeiselle ja pimeällä ajetulla EK14:lle pohjat. Kokonaistuloksissa hän on silti yli 26 sekuntia Neuvillea perässä. Rovanperä sanoi, että halusi päättää päivän hyviin fiiliksiin.

”En ole koskaan nähnyt näin vaikeita olosuhteita asvaltilla”, Rovanperä huomautti WRC:n haastattelussa.

Hyundain Teemu Suninen on rallissa kuudennella sijalla. Skodalla ajava Emil Lindholm on kahdeksantena Rally2-Skodallaan.

Päivän viimeisellä EK:lla Fordin Ott Tänak ajoi penkaan, mutta pääsi pätkän loppun. Autossa oli myös teknisiä ongelmia. Tänak manasi ajovirhettään haastatelussa. Hän veti vaistomaisesti mutkassa käsijarrua, vaikka sitä ei olisi juuri siinä kohtaa kannattanut tehdä.

Rallia ajettiin aamupäivä sateisissa oloissa, mutta iltapäivällä oli myös aurinkoista keliä. Kuskeilla riitti pohdintaa renkaiden kanssa. Asvaltti oli liukas ja mutainen, mikä ei helpottanut päivätyötä.

Ralli jatkuu sunnuntaina neljällä erikoiskokeella. Päivä alkaa kello 9.15 EK15:lla Böhmerwald 1:llä.

Tuloksia tästä.