TILANNEHUONE

Rovanperältä näyttävä loppu – Toyotalle mestaruus

01.10.2023 20:35

Rovanperältä näyttävä loppu – Toyotalle mestaruus

Kalle Rovanperä vietti Chilessä sunnuntaina 23-vuotissynttäreitään.©AOPP

MM-ralli

Kalle Rovanperä pisti kaiken peliin Chilen rallin viimeisellä erikoiskokeella. Rovanperä veti Power Stagelle pohjat ja otti jälleen täyspotin pisteitä. Rallin lopputuloksissa Rovanperä oli neljäs.

Rallin voittoon ajoi virolainen Ott Tänak Fordillaan. Voitto on Tänakin toinen Chilessä ja uran 19:s. Tänak on viimeksi voittanut yli puolivuotta sitten Ruotsissa.

Rallissa ajoi toiseksi Hyundain Thierry Neuville, joka nousi kakkoseksi viimeistä edellisellä EK:lla, kun Teemu Suninen ajoi etupyöränsä linttaan, löysi itsensä pöpeliköstä ja joutui keskeyttämään. Neuville oli rallin ainoa maaliin ajanut Hyundai-kuski. Esapekka Lappi rysäytti ulos jo kisan ensimmäisellä erikoiskokeella.

Chilen rallin kolmonen oli Toyotan Elfyn Evans. Hänen hyvä alkunsa rallissa hyytyi lauantaina, kun molemmat takarenkaat rikkoutuivat.

Toyota-kuskien hyvä viimeinen päivä Chilen rallissa takasi tallille valmistajien maailmanmestaruuden kolmatta kautta peräkkäin.

Rovanperä ja Evans käyvät vielä taistelua maailmanmestaruudesta. Rovanperä johtaa sarjaa 31 pisteen turvin.

Päivän synttärisankari Rovanperä totesi maaliin tullessaan, että lähtöpaikka on tässä rallissa erittäin suuressa roolissa ja se näkyi heidän tuloksessaan. Rovanperä totesi myös, etteivät he tehneet rallissa aina parhaita valintoja. Erityisesti lauantaina Toyotan rengasvalinnat maksoivat todella paljon.

WRC2-luokassa Sami Pajari ajoi kolmanneksi. Luokan voittoon kaasutti Ruotsin Oliver Solberg.

WRC3-luokassa Roope Korhonen ja Anssi Viinikka varmistivat maailmanmestaruuden.

Rallikausi jatkuu lokakuun lopussa Keski-Euroopan rallilla.

Rallin tuloksia tästä.