TILANNEHUONE

Rovanperän hyökkäys ei aivan riittänyt voittoon

25.06.2023 15:28

Rovanperän hyökkäys ei aivan riittänyt voittoon

Kalle Rovanperä sijoittui Safari-rallissa toiseksi. @ AOP

MM-ralli

Kalle Rovanperä nousi taistelemaan Kenian MM-rallin voitosta rallin viimeisenä päivänä, mutta joutui lopulta taipumaan 6,7 sekunnin erolla tallikaverilleen Sebastien Ogierille.

Rovanperä oli ennen sunnuntain kuutta ek:6a 16,7 sekuntia Ogierin perässä, mutta ajoi eron 9,2 sekuntiin ennen Power Stagea. Rovanperän ajoi erosta pois vielä Power Stagella 2,5 sekuntia, mutta Rovanperän mukaan hänen Toyotansa ei ollut enää täydessä terässä viimeisellä pätkällä. Rovanperän ja muiden Toyotojen ongelmana oli ollut moottoreiden ylikuumeneminen varsinkin toiseksi viimeisellä ek:lla.

”Minusta tuntui, ettei autossa ollut juuri mitään voimaa koko pätkällä. Viikonlopun päättäminen näin on toki pettymys. Sitä haluaa aina taistella voitosta, mutta teimme parhaamme varsinkin, kun ajoimme ensimmäisenä autona reitillä. Siinä mielessä suoritus ei ollut niin huono. Hyvät pisteet kisasta joka tapauksessa”, Rovanperä sanoi WRC:n haastattelussa maalissa.

Toyota ajoivat Keniassa nelosvoittoon. Rintaman pitkään rikkonut Esapekka Lappi joutui keskeyttämään rallin lauantaina Hyundain kardaaniakselin rikkouduttua kesken 11. erikoiskokeen. Lappi oli keskeyttämishetkellä rallissa kolmantena.

Rovanperä johtaa MM-sarjaa seitsemän ajetun MM-rallin jälkeen 139 pisteellä. Thierry Neuville on jäänyt hallitsevasta maailmanmestarista 37, Elfyn Evans 41 ja Ogier 42 pistettä. Lappi on kuudes 68 MM-pisteellä.

Seuraavana vuorossa on 20.-23. heinäkuuta ajettava Viron MM-ralli.