Royn Islandersille voitto – Canesin Aholle syöttöpinna

22.01.2024 06:44

Patrick Royn valmentajanura NY Islandersissa alkoi niukalla voitolla Dallas Starsista. Islanders otti kotivoiton sunnuntaina jatkoajalla maalein 3–2 (1–0,0–2,1–0,1–0). Suomalaistehoja ottelussa ei nähty. Carolinan maalit viimeisteli Jason Roberson ja Nils Lundkvist toisessa erässä. Ottelun ratkaisun iski Islandersin Bo Horvat, kun jatkoa oli pelattu 41 sekuntia. Islandersin voiton takeena oli myös Ilja Sorokinin 40 mahtavaa torjuntaa.

”Olin hermostunut. En valehtele siitä. Sitä haluaa aina voittaa ensimmäisen ottelunsa”, Roy tunnusti lehdistölle ottelun jälkeen.

Minnesota Wild murjoi puolestaan Carolina Hurricanesin vierasvoitolla maalein 5–2 (1–1,1–0,3–1). Canesin Sebastian Aho kerrytti syöttösaldoaan kakkossyöttämällään Michael Buntingin 2–2-tasoituksen. Carolina oli kuitenkin aseeton Kirill Kaprizovin vireen alla. Wild-tähti viimeisteli hattutempun ensimmäisen, toisen ja kolmannen erän maaleillaan. Temppu on venäläispelaajan uran toinen. Filip Gustavsson auttoi Wildia tekemällä maalillaan 40 torjuntaa. Carolinan Antti Raanta torjui 14 kertaa. Se ei mitenkään riittänyt. Joukkueen uusi maalivahti Spencer Martin oli luukkuvahtina.

NY Rangers voitti Anaheim Ducksin vieraissa myös maalein 5–2. Rangers teki neljä maalia ottelun päätöserässä. Ducks osui vain avauserässä ja sen molemmat maalit teki Adam Henrique. Kaapo Kakolle ehti kertyä peliminuutteja vain reilut kahdeksan.

Melkein voi kuvitella mitä Raanta sanoo….