Ruotsalainen voittoon kumpareilla, naisten mäessä tuulista

05.02.2022 15:23

Mikael Kingsbury on lyöty.@AOP

Peking 2022

Suomen kumparelaskijat Olli Penttala ja Jimi Salonen karsiutuivat finaalin ensimmäisen kierroksen jälkeen kilpailusta.  Penttala oli lopulta kisan 19:s ja Salonen laski ensimmäisessä finaalissa ulos. Aiemmin päivällä Severi Vierelä ei yltänyt karsinnasta mukaan finaaliin.

”Ylähypyn jälkeen en päässyt laskuun mukaan. Nyt ei onnistunut. Tällä kaudella kroppa on ollut kunnossa. On ollut kiva olla täällä laskettelemassa”, harmistunut Salonen kommentoi sarkastisesti YLE:n haastattelussa.

Kumpareiden olympiakultaa laski Ruotsin Walter Wallberg, joka oli todellinen yllätysvoittaja. Ruotsalainen jätti Pyeongchangissa kultaa voittaneen ennakkosuosikin, Kanadan Mikael Kingsburyn hopealle. Kisan kolmonen oli Japanin Ikuma Horishima.

***

Samaan aikaan mäkimontussa kisattiin naisten olympiafinaali. Julia Kykkänen hyppäsi naisten normaalimäessä mukaan toiselle kierrokselle. Kykkäsen ensimmäinen hyppy kantoi 82,5 metriä ja toinen 75 metriä. Jenny Rautionaho jäi niukasti ulos toiselta kierrokselta oltuaan kisan 32:s 66,5 metrisellä hypyllään. Toiselle kierrokselle pääsi mukaan 30 parasta hyppääjää. Tuuli vaikeutti kisan kulkua ja lähtötasoa jouduttiin säätämään sen mukaan.

”Ei nyt mitään parasta hyppäämistä, mutta nyt lähdetään kotiin hiomaan hyppyä kuntoon. Eteenpäin on menty aikaisemmista vuosista”, Kykkänen totesi YLE:n haastattelussa.

Naisten kisan olympiavoittoon laski Slovenian Ursa Bogataj. Hopealle tuli Saksan Katharina Althaus ja pronssille Slovenian Nika Kriznar.