TILANNEHUONE

Ruotsalaisnaisille jättipotti MM-sprintissä

23.02.2023 17:22

Ruotsalaisnaisille jättipotti MM-sprintissä

Jonna Sundling kuittasi MM-sprinttikultaa.©AOP

Maastohiihto

Planican MM-hiihdoissa kilpailtiin ensimmäisenä torstaina sprintit perinteisellä. Latu oli pehmeä ja haasteellinen. Kolareita ja kaatumisia tapahtui paljon.

Ruotsalaisnaiset ottivat lopulta huikean neloisvoiton. MM-kultaan rynnisti Jonna Sundling, joka haastoi kaikki muut finalistit jo aikaisessa vaiheessa. Hopealle hiihti Emma Ribom, joka jäi voittajalle +0,87 sekuntia. Pronssia otti Maja Dahlqvist +4,45. Neljänneksi jätettiin Linn Svahn. Ruotsalaisnelikko karisti norjalaiset kannoiltaan jo ajoissa. Kristine Skistad jäi voittajalle +10,93 ja Tiril Udnes Weng peräti +27,29.

Suomalaiset jäivät alun erävaiheeseen. Monien muiden ohella suomalaiset kärsivät kaatumisista tärkeissä paikoissa. Jasmi Joensuu oli erässään hyvässä vauhdissa, mutta sitten takaa tuli joku kannolle ja Joensuu kaatui. Hän oli lopulta eränsä neljäs, mutta aika ei riittänyt jatkoon.

Jasmin Kähärä oli erässään neljäs, Anne Kyllönen viides ja Johanna Matintalo vasta kuudes. Lopputuloksissa Joensuu oli 16:s, Kähärä 19:s, Kyllönen 24:s ja Matintalo 26:s.