TILANNEHUONE

Ruotsi ampumahiihdon kultaan – Suomelle pettymys

16.02.2022 11:29

Ruotsi ampumahiihdon kultaan – Suomelle pettymys

Linn Persson hiihti ensimmäisenä Ruotsin kultajoukkueessa. @AOP

Peking 2022

Ruotsi kirkasti Korean kisojen naisten ampumahiihdon 4 x 6 kilometrin viestihopeansa kultaan Pekingin olympiakisoissa. Ruotsi voitti ajalla 1.11,09. Ruotsin kultajoukkueessa hiihtivät Linn Persson, Mona Brorsson, Hanna Öberg ja Elvira Öberg. Joukkue käytti kuusi varapatruunaa, eikä joutunut kertaakaan sakkokierrokselle.

Hopeaa matkalla otti Venäjän olympiakomitean joukkue, joka jäi kärjelle +12,0. Joukkueessa hiihti  Irina Kazakevich, Kristina Reztsova, Svetlana Mironova ja Uliana Nigmatullima. Pronssille tuli Saksa +37.4 jääneenä, joukkueella Vanessa Voigt, Vanessa Hinz, Franziaka Preuss, Denise Hermann.

Suomen kaksi ensimmäistä viestinviejää Suvi Minkkinen ja Mari Eder ampuivat molemmat puhtaasti suoraan lippaalta, mutta hiihtovauhti ei riittänyt. Se sakkasi varsinkin Minkkisellä, joka ei selvinnyt flunssastaan kunnolla koko kisojen aikana. Erika Jänkä otti pystypaikalta kaksi sakkokierosta. Ankkurina hiihtäneen Nastassia Kinnusen kisa päättyi aikaisin, kun Suomi otettiin kierroksella kiinni ja liputettiin pois radalta. Suomi on lopputuloksissa kisan 16:s.

”Merkkaa itselle paljon, että edes yhden olympiatasonsuorituksen sai tehtyä. Arvokisoissa kaiken pitää onnistua napppiin, että pääsee keskiarvoon. Suoritukset ovat olleet vaihtelevia. Henkilökohtaisesti ei tullut venymistä”, Mari Eder veti kisat yhteen Yle Areenan haastattelussa.