Ruotsi hyydytti tahmeat Leijonat EHT-päätöksessä

01.05.2022 17:23

Jussi Olkinuora pelasi Leijonien maalilla sunnuntaina. @ AOP

Jääkiekko

Ruotsi puristi Leijonat siltaan Tšekin EHT-turnauksessa viimeisessä ottelussa. Ruotsin voittolukemat tahmeista Leijonista olivat 2-0 (1-0, 1-0, 0-0).

Ruotsi meni johtoon ensimmäisessä erässä, kun Elmer Söderblom pani komean soolonsa päätteeksi kiekon Jussi Olkinuoran taakse. Suomi sai lauottua kiekon Ruotsin maalia kohti avauserässä vain kahdesti, kun Ruotsi kirjasi 11 laukausta.

Toisessa erässä Filip Roos lisäsi Ruotsin johdon 2-0:aan, kun hänen siniviivalta ampunsa laukaus upposi Olkinuoran taakse.

Leijonat oli voittanut ennen Ruotsi-tappiota 15 ottelua peräkkäin. Tappion myötä Leijonilta karkasi myös mahdollisuus Tšekin EHH-turnauksen voittoon.

Leijonat täydentää joukkuetta heti alkuviikosta. Mukaan tulee myös ensimmäisen NHL-vahvistukset. Jukka Jalonen ei ole vielä paljastanut, keitä pelaajia Leijoniin on tulossa ja keitä hän NHL:stä haluaa mukaan puolentoista viikon päästä alkaviin koti-MM-kisoihin.