Ruotsi jyrättiin tylysti – Tshekki MM-finaaliin

25.05.2024 18:11

Jääkiekko

Tshekki jyräsi Ruotsin MM-kisojen välierässä peräti maalein 7–3 (2–2,3–2,2–0). Tshekki onnistui jokaisessa erässä ja marssi voitollaan kotiturnauksensa finaaliin. Tappio oli Ruotsin ensimmäinen turnauksessa ja se pelaa vielä sunnuntaina pronssista.

Ottelu alkoi epätavallisesti. Ruotsin Adrian Kempe otti jäähyn suoraan aloituksesta, kun peliä oli pelattu vain neljä sekuntia. Ylivoima kuitenkin sujui ja lopulta Ruotsi teki ottelun avausmaalin. Siitä vastasi Marcus Johansson ottelun neljännellä minuutilla. Tshekki vastasi ja tasoitti Dominik Kubalikin maalilla muutaman minuutin päästä. Erässä onnistuivat lisäksi Ruotsin Marcus Pettersson ja Tshekin David Kämpf, joten tauolle mentiin 2–2-tilanteessa.

Toisessa erässä Tshekki takoi alkuun kolme maalia. Niistä vastasivat Ondrej Kase, Martin Necas ja Kubalik ottelun toisellaan. Filip Gustafsson vaihdettiin maalilta osumien jälkeen ja Samuel Ersson torjui loppumatsin. Joel Erikson kavensi ottelun 3–5:een noin vartin pelin jälkeen.

Kolmannessa erässä onnistui kahdesti Lukas Sedlak ja hän viimeisteli Tshekin voiton loppulukemat.

Tshekin tehomiehiä olivat Martin Necas pisteillä 1+3, Dominik Kubalik 2+1. Lukas Sedlak 2+1, Ondrej Kase 1+1, David Kämpf 1+1.

MM-finaali pelataan sunnuntaina kello 21.20. Pronssiottelu on vuorossa 16.20.

Ville Nieminen kritisoi Ruotsia kauhakuormaajalla Viaplayn studiossa…