Ruotsi kotikisojensa MM-finaaliin – Tshekki taipui

04.01.2024 18:23

U20MM

Ruotsin Juniorkronorna lunasti torstaina paikan alle 20-vuotiaiden jääkiekon MM-finaalissa. Paikka kotikisojen finaalissa ratkesi, kun Ruotsi voitti välierässä Tshekin maalein 5–2(1–1,1–1,3–0).

Ottelun kaksi ensimmäistä erää sujuivat tasaisissa merkeissä. Ensimmäisessä erässä maalit teki Tshekille Matyas Melovsky ja Ruotsille Theo Lindstein. Toisessa erässä osuivat Axel Sandin-Pellikka Ruotsille ja hetken päästä Tomas Cibulka.

Kolmannessa erässä Ruotsi otti kolmen maalin spurtin, eikä Tshekki pystynyt siihen vastaamaan. Erän maalikingi oli keltapaitojen Jonathan Lekkerimäki kahdella maalillaan. Hän osui päätöserän alkupuolella ensin ylivoimalla ja tovin päästä tasakentällisin. Erässä onnistui myös Noah Östlund.

Ruotsi kohtaa finaalissa voittajan torstai-illan toisesta välierästä, jossa kohtaavat Suomi ja Yhdysvallat.  Ottelu alkaa kello 20.30. Tshekki kohtaa pronssiottelussa toisen välieräottelun häviäjän.