Ruotsi murskasi Suomen salibandyunelman

11.12.2021 19:42

Se oli siinä. @ AOP

Muu urheilu

Suomen unelma kolmannesta peräkkäisestä salibandyn maailmanmestaruudesta murskaantui karvaalla tavalla Hartwall Arenalla lauantaina. Ruotsin voittonumerot olivat lopulta 6-4.

Suomi johti ottelua ensimmäisen jakson jälkeen Justus Kainulaisen ja Eemeli Salinin maaleilla jo 2–0 ja ottelu näytti olevan täysin Suomen hallinnassa.

Mutta sitten tuulen suunta kääntyi ja Ruotsi kiri toisessa erässä kahden maalin takaa 3–2-johtoon Kim Nilssonin, Rasmus Enströmin ja Linus Nordgrenin osumilla. Ottelu näytti ratkenneen kolmannessa erässä, kun Albin Sjögren siirsi Ruotsin jo kahden maalin johtoon. Kainulaisen toinen maali hetkeä myöhemmin nosti uudelleen suomalaistoiveita – eikä tässä kaikki: Kainulainen nosti illan kolmannellaan Suomen tasoihin vajaat seitsemän minuuttia ennen loppua.

Ruotsi meni uudelleen johtoon Tobias Gustafssonin maalilla reilu puolitoista minuuttia ennen loppua. Lopullisen niitin Hampus Ahren iski tyhjiin.

Ruotsi on voittanut nyt yhdeksän kertaa maailmanmestaruuden. Sen edellinen mestaruus on vuodelta 2014. Suomella mestaruuksia on nyt neljä.