Ruotsi naisten parisprintin voittoon – Suomi toinen

01.03.2024 17:13

Maastohiihto

Ruotsin naisten ykkösjoukkue otti selkeän voiton Salpausselän kisojen maastohiihdon avausmatkalla parisprintissä. Ruotsin joukkueessa hiihtivät Jonna Sundling ja Linn Svahn. Suomen ykkösjoukkue Krista PärmäkoskiJohanna Matintalo hiihti toiseksi. He jäivät voittajille kuitenkin +24,75 sekuntia. Kisan kolmas oli Saksan ykkösjoukkue Katharina Henning Laura Gimmler.

Suomen kakkosjoukkue, Anne Kyllönen ja Jasmi Joensuu, oli kisan kuudes ja jäi kärjelle reilut +37 sekuntia.

Norjalla oli viimeisessä vaihdossa sählinkiä, mikä pudotti maan joukkueet palkintopallilta. Norjan ykkönen ylsi lopulta neljänneksi ja kakkonen viidenneksi.

Draamaa ladulla tuli myös, kun voitosta taistelleen Ruotsin kakkosjoukkueen Maja Dahlqvistilta katkesi suksi toisella osuudella. Frida Karlssonilla ei ollut mitään mahdollisuuksia saada tullutta eroa kiinni. Joukkue jäi sijalle 14.