Ruotsi ulos – Puola ja Portugali Qatarin MM-kisoihin

29.03.2022 23:42

Robert Lewandowski iski Puolan avausmaalin. @ AOP

Jalkapallo

Ruotsin unelma jalkapallon MM-kisapaikasta mureni tiistaina, kun Puola kaatoi sen MM-karsintojen toisen osan finaalissa Chorzowissa 2-0.

Puola meni johtoon 49 minuutin pelin jälkeen, kun Jesper Karlström kaatoi kömpelösti Grzegorz Krychowiakin rangaistusalueella ja Robert Lewandowski pisti pallon varmasti maaliin. Lopullinen niitti tuli 79 minuutin pelin jälkeen, kun Marcus Danielson menetti kohtalokkaalla tavalla pallon ja Piotr Zielinski iski Puolan toisen maalin.

Euroopan karsinnoissa ratkesi tiistaina toinen MM-kisapaikka Portugalin voitettua Pohjois-Makedonian 2-0. Portugalin molemmat maalit viimeisteli Bruno Fernandes.

Afrikan karsinnoissa nähtiin suurta draamaa, kun ensimmäisen osaottelun Egyptille 0-1-hävinnyt Senegal voitti toisen osaottelun 1-0 ja ratkaisua jouduttiin hakemaan rangaistuspotkukisasta. MM-kisapaikka ratkesi, kun Mo Salah epäonnistui rangaistuspotkussaan ja hänen Liverpoolin seuratoverinsa Sadio Mané pisti sen jälkeen pallon sisälle. Senegal voitti Egyptin helmikuussa Afrikan mestaruusturnauksessa samaten rangaistuspotkukisan jälkeen.

Ghana selvitti tiensä MM-kisoihin vierasmaalisäännön perusteella pelattuaan 1-1-vierastasapelin Nigeriaa vastaan.