TILANNEHUONE

Ruotsi vei maaottelun – Etelätalo loisti

03.09.2023 20:15

Ruotsi vei maaottelun – Etelätalo loisti

Lassi Etelätalo ylitti 80 metriä Tukholmassa.©AOP

Yleisurheilu

Yleisurheilun Ruotsi–Suomi-maaottelu käytiin viikonloppuna Tukholmassa.

Ruotsin voittoputki maaottelussa sai jatkoa, kun se voitti Suomen naisissa pistein 228,5 – 225,5. Myös Miehissä Ruotsi voitti, mutta niukasti. Miehissä pisteet menivät tasan 227–227 ja voitto merkittiin Ruotsille, koska sillä oli enemmän lajivoittoja.

Sunnuntaipäivän menestyjiä Suomen joukkueessa olivat erityisesti moukarinaiset kolmoisvoitollaan.
Krista Tervo voitti kilpailun uudella maaotteluennätyksellä 73,09. Silja Kosonen oli toinen tuloksella 72,98 ja Suvi Koskinen oli kolmas 70,56 kantaneella heitollaan.

”Uskalsin lähteä heittoon rohkeasti, sain vauhdin pysymään ja sai tehtyä heiton loppuun asti”, Tervo kertoi SUL:n haastattelussa.

Ruotsin päivän valovoimaisin tähti oli seiväshyppääjä Armand Duplantis, joka voitti kisan tuloksella 560, jonka ylitti ensimmäisellään. Se oli myös maailmanmestarin aloituskorkeus. Hän yritti vielä kolmasti yli 601:stä, mutta se ei ylittynyt. Juho Alasaari ja Urho Kujanpää jakoivat kakksosijan tuloksella 548.

Keihäänheitossa Lassi Etelätalo kiskaisi kauden parhaansa 83,42 ja voitti kilpailun. 80 metrin ylitys oli MM-kisoissa vaisusti heittäneelle Etelätalolle kauden ensimmäinen.
Ruotsin Jakob Samuelson heitti sunnuntaina yllättäen 77,89 ja oli sillä kisan kolmas. Samalla Suomen miesten maaottelun voitto hyytyi siihen.