Ruotsi voitti Leijonat Sveitsissä rankkarikisan jälkeen

17.12.2022 17:00

Mikael Ruohomaa teki 1-1-tasoituksen Ruotsia vastaan.©AOP

Leijonat

Suomen jääkiekon Leijona-miehistö pelasi Sveitsin turnauksen toisen ottelunsa Fribourghissa Ruotsia vastaan. Tre Kronor voitti ottelun voittolaukauksilla 4-3.

Ottelun ensimmäinen erä oli maaliton. Kiekko ei edes pomppinut kummallekaan joukkueelle. Suomen maalivahti Lassi Lehtinen oli silti kiireinen. Hän teki 14 torjuntaa ja myös maalitolpat auttoivat torjunnoissa.

Ruotsi meni johtoon, kun toista erää oli pelattu neljä minuuttia. Marcus Sörensen tälläsi kiekon maaliin Martin Lundbergin syötöstä. Suomi kipusi kolmen minuutin jälkeen tasoihin. Mikael Ruohomaa iski kiekon maaliin ylivoimalla. Syötön antoivat Sami Niku ja Harri Pesonen. Toisen erän loppupuolella Emil Heineman vei Ruotsin 2-1-johtoon.

Kolmannen erän alussa Joona Ikonen tasoitti pelin 2-2:een 56 sekunnin pelin jälkeen. Syötön antoi Joonas Kemppainen ja Eemeli Suomi. Hetken päästä Markus Granlund iski Leijonat 3-2-johtoon Ruohomaan ja Teemu Hartikaisen syötöstä. Ruotsi tuli kuitenkin erän viiden minuutin kohdalla tasoihin Jesper Olofssonin osumalla.

Jatkoerässä ei tullut maaleja. Puolustaja Sami Lepistö otti jäähyn vain 1.9 sekuntia ennen peliajan loppua. Ruotsi ratkaisi ottelun Marcus Sörensenin osumalla rankkareilla.