Ruotsi voitti myös Naisleijonat EHT-ottelussa

16.12.2023 20:29

Naisleijonat

Naisleijonat hävisi Ruotsille Falunin EHT-turnauksen kolmannessa ottelussaan. Ruotsi voitti lauantain ottelun maalein 4–3 (0–1,3–1,1–1).

Suomi aloitti ottelun maalinteon ensimmäisen erän toiseksi viimeisellä sekunnilla. Eve Savander iski kiekon maaliin Noora Tuluksen ja Julia Schalinin sytöistä. Toisen erän alussa Nelli Rantanen vei Suomen 2–0-johtoon ylivoimalla. Osumassa auttoivat Sanni Rantala ja Elisa Holopainen.

Toisen erän puolivälissä Ruotsi sai jujusta kiinni. Ensin Lina Ljungblom kavensi 1–2:een ja muutaman minuutin päästä Sofie Lundin tasoitti ottelun 2–2:een ylivoimalla. Erän lopulla Emma Forsgren iski kruunupaidat 3–2-johtoon. Kolmannen erän seitsemännellä minuutilla Mira Jungåker teki Ruotsin neljännen maalin. Noora Tulus kavensi vielä erän lopulla ylivoimalla 3–4:ään, mutta hyvästä loppukiripaineesta huolimatta Suomi ei ehtinyt tehdä tasoitusta.

Sunnuntaina Suomi kohtaa turnauksessa vielä Sveitsin.

Discoveryn ottelun maalikoostetta tästä.