Ruotsi voitti – Ranska ei onnistunut maalinteossa

23.07.2023 15:21

Ruotsi voitti Etelä-Afrikan ensimmäisessä MM-matsissaan.©AOP

Jalkapallo

Ruotsin naiset avasi jalkapallon MM-kisansa 2–1-voitolla Etelä-Afrikasta. Pisteet eivät irronneet helpolla. Ensimmäinen puoliaika oli maaliton. Toisen puoliajan alussa Etelä-Afrikka teki ottelun avausmaalin, kun Hildah Magaia onnistui ottelun 48. minuutilla. Ruotsi onnistui ensin tasoituksessa 65. minuutilla Fridolina Rolfön osumalla ja sitten Amanda Ilestedtin pusku 90. minuutilla takasi voiton.

Hollanti kohtasi puolestaan Portugalin lohko E:n koitoksessa. Hollannin Stefanie van der Gragt iski pallon maaliin ottelun 13. minuutilla. Tuomari ei aluksi hyväksynyt maalia, mutta VAR-tarkitus toimi Hollannin eduksi ja van der Gragtin maali oli samalla ottelun voitto-osuma. Hollanti voitti ottelun siis 1–0.

Ranskan kisarupeama ei alkanut toivotusti. MM-nousua jahtaava Ranska kohtasi ensimmäisenä Jamaikan sateisessa Sydneyssa ja lopulta tuloksena oli maaliton tasapeli 0–0. Jamaikakin koki ottelussa kovia, sillä sen huippuhyökkäjää Khadija Shaw otti pelissä kahdella keltaisella punaisen kortin ottelun lopulla.