Ruotsille MM-pronssia – Kanada hyytyi

26.05.2024 18:42

Jääkiekko

Jääkiekon MM-kisojen pronssiotteluksi saatiin kunnon herkkupala, kun vastakkain olivat Ruotsi ja Kanada. Ruotsi perkasi Kanadan voittamalla ottelun kolmannen erän jyräyksellä maalein 4–2 (1–0,0–1,3–1). Ruotsille mitali on ensimmäinen sitten 2018 MM-kullan. Kanada jäi samana vuonna viimeksi ilman MM-mitalia.

Alkuun tunne- ja tahtotaso olivat kateissa. Ruotsi teki ottelun avausmaalin ajassa 12.05 Carl Grundströmin onnistuessa. Se toi hieman ytyä pyttyyn. Kanada tuli tasoihin toisen erän alussa Dylan Cozensin maalilla ja kolmannen erän alussa Kanada siirtyi johtoon 2–1-johtoon Pierre-Luc Duboisin maalilla.

Sen jälkeen Ruotsi otti ohjat. Erik Karlsson teki ensin erän puolivälissä 2–2-tasoituksen ja muutaman minuutin päästä Grundström onnistui illan toisellaan siirtämään ottelu 3–2:een. Jordan Binnington auttoi hyökkääjää syöttämällä purkukiekon suoraan mailan lapaan. Ruotsin neljännen maalin viimeisteli Marcus Johansson tyhjään maaliin.

Kanadan Jordan Binnington teki maalillaan 29 torjuntaa ja Ruotsin Filip Gustavsson puolestaan 20.