Ruotsille naisten ja Norjalle miesten sprinttivoitot

24.03.2023 17:57

Jonna Sundling ja Emma Ribom voittivat parisprintin Lahdessa.©AOP

Maastohiihto

Suomen naisten sprintin ykkösjoukkue sijoittui Salpausselän parisprintissä neljänneksi. Mitalisijan ratkaisi Saksalle loppukiritaistelu, jossa Jasmin Kähärä joutui antautumaan. Kähärä kilpaili parina Jasmi Joensuun kanssa. Kärjelle suomalaispari jäi +5,41.

Kilpailun voitti Ruotsi kaksikko Emma Ribom–Jonna Sundling ajalla 18.47,78. Toisena maaliviivalla oli Norja, jonka tiimissä hiihtivät Julie Myhre ja Anne Kjersti Kalvå. Norjalaiset hävisivät voittajalle +4,57. Kolmas sija meni Suomen nenän edestä Saksalle, joka jäi voittajalle relut viisi sekuntia. Saksa oli matkassa joukkueella Laura Gimmler–Coletta Rydzek.

Miesten kilpalun voitti Norja joukkueella Erik Valnes ja Johannes Hösflot Käbo. He hiihtivät matkan ajassa 16.28,29. Toiseksi tuli Italia tiimillä Francesco De Fabiani–Federico Pellegrino, joka jäi voittajille vain +0,68. Kisan kolmassija meni Norjan kakkostiimille Harald Östberg Amundsen–Sinde Björnestad Skar. He jäivät maanmiehilleen +2,67.

Suomen kaksikko Lauri Vuorinen ja Joni Mäki jäi kisan yhdeksänneksi. Voittajaan tuli eroa +21,32.