TILANNEHUONE

Ruotsille voitto Italiasta – Ranskalle Brasiliasta

29.07.2023 18:10

Ruotsille voitto Italiasta – Ranskalle Brasiliasta

Ruotsin Amanda Ilestedt iski kaksi osumaa Italiaa vastaan.©AOP

Jalkapallo

Ruotsi kuritti Italiaa rankasti naisten jalkapallon MM-kisoissa lauantaina. Ruotsi voitti ottelun peräti 5–0 (3–0). Kahdesta maalista vastasi kulmurispesialisti Amanda Ilestedt. Puolustaja iski maalinsa ensin 39. minuutilla ja sitten 50. minuutilla. Lisäksi Ruotsille onnistuivat Fridolina Rolfo 44. minuutilla, Stina Blackstenius ajassa 45+1 ja aivan ottelun lopulla ajassa 90+5 vaihdosta sisään 89. minuutilla tullut Rebecka Blomqvist.

Ilestedt on tehnyt MM-kisoissa nyt kolme maalia ja on maalitilaston kärkinimiä. Voitolla Italiasta Ruotsi varmisti jatkopaikan.

Ranska voitti Brasilian 2–1 (1–0). Ranskan maaleista vastasivat Eugenie le Sommer 17. minuutilla ja kapteeni Wendie Renard 83. minuutilla. Brasilian osuman teki Debinha 58. minuutilla. Kentällä nähtiin myös Brasilian tähtipelaaja Marta,37, joka tuli vaihdosta sisään 86. minuutilla, joka pelaa jo kuudensia MM-kisojaan. Maalintekoon hän ei ehtinyt.

Jamaika voitti ensimmäisen MM-kisaottelunsa ikinä, kun se kaatoi Panaman 1–1 (0-0) Allyson Swabyn maalilla ottelun 56. minuutilla. Ranska ja Jamaika on tasapisteissä F-lohkon kärjessä.