Ruotsin naiset ja Norjan miehet viestivoittoihin

03.12.2023 14:21

Maastohiihto

Jällivaaran maailmancupin maastohiihdon kilpailut jatkuivat suomalaisnaisten osalta surkeasti sunnuntaina, kun vuorossa oli 4 x 7,5 kilometrin viestit. Suomen joukkueessa hiihtivät lopulta Jasmi Joensuu, Rebecca Immonen, Riitta-Liisa Roponen ja Vilma Ryytty. Krista Pärmäkoski sairastui lauantain kisan jälkeen ja Immonen otti pikahälytyksellä hänen paikkansa joukkueessa.

Suomi romahti kisassa kahdeksanneksi, häviten kärjelle yli viisi minuuttia. Kisan ylivoimaiseen voittoon veti kotiladullaan Ruotsin joukkue Moa Lundgren, Emma Ribom, Ebba Andersson ja Moa Ilar.

Toiseksi tullut Saksa jäi voittajalle 13,5 sekuntia. Joukkueessa hiihtivät Laura Gimmler, Katharina Hennig, Pia Fink ja Victoria Carl. Kolmannen sijan otti USA joukkueella Jessie Diggins, Rosie Brennan, Sophia Laukli ja Julia Kern. He jäivät voittajalle +27,5 sekuntia.

Miesten kisassa voiton vei odotetusti Norja joukkueella Pål Golberg, Martin Löwström Nyenget, Simen Hegstad Krüger ja Jan Thomas Jenssen. Kotijoukkue Ruotsi hiihti toiseksi joukkueella Johan Häggström, Calle Halfvarsson, Leo Johansson ja Edvin Anger. Ruotsi jäi voittajalle +17,4 sekuntia. Kisan kolmanneksi tuli Saksa kokoonpanolla Janosch Brugger, Albert Kuchler, Friedrich Moch ja Anian Sossau.

Suomi ylsi kuudenneksi. Joukkueessa hiihtivät Lauri Lepistö, Markus Vuorela, Remi Lindholm ja Miro Karppanen.