Ruotsin ylivoima puhui – Leijonille nolo tappio

29.04.2023 18:30

Kasperi Kapanen onnistui maalinteossa Ruotsia vastaan.©AOP

Leijonat

Suomen jääkiekon A-maajoukkue virittäytyi lauantaina jälleen toukokuun MM-kisakarkeloihin kohtaamalla toisen kerran tällä viikolla Ruotsin Uumajassa. Suomi voitti joukkueiden edellisen kohtaamisen torstaina maalein 2–1, mutta lauantaina Ruotsi siirtyi kuskin paikalle. Ruotsi voitti ottelun näyttävin luvuin 6–2 (1-0,3-2, 2-0).

Tre Kronor aloitti maalinteon ensimmäisen erän seitsemännellä minuutilla, kun Linus Johansson vei keltapaidat 1–0-johtoon. Toisen erän alussa Kasperi Kapanen toi Suomen 1–1-tasoihin Markus Granlundin syötöstä ja Suomelle onnistui erän puolivälin tuntumassa lisäksi Harri Pesonen, joka iski ottelun 2–2-tasoituksen myös ylivoimalla.

Ruotsille iski erässä vielä kahdesti ylivoimalla. Isac Brännström teki 3–1-maalin ja Patrik Karlkvist 4–2-osuman.

Kolmannessa erässä Ruotsi iski jälleen ylivoimalla. Karlkvist vei Ruotsin jo 5–2-johtoon ottelun toisella osumallaan erän puolivälissä ja vain 51 sekunnin päästä edellisestä Andre Peterson teki Ruotsille vielä 6–2-osuman.

Ruotsin maalivahti Lars Johansson teki ottelussa 27 torjuntaa. Jussi Olkinuora torjui 30 kiekkoa.

Ensi viikolla Leijonien kalenterissa on Tshekin EHT-turnaus ja koti-MM-kisat koittavat 12. toukokuuta.